Een avontuurlijke reis door door het "doe het zelf" kookland. Lokale producten, duurzame en gezonde voeding maar vooral lekker experimenteren.
woensdag 28 september 2011
Een deuk in een pakje boter
Vandaag begonnen om de berg kweeperen weg te werken die ik afgelopen weekend heb gekregen. Om te beginnen drie dingen.... de snoepjes die verder hieronder staan weergegeven, Gelei als een soort jam te gebruiken. blijft de aroma goed vasthouden en blijft lang (wel een jaar) goed, Membrillo een soort pasta die je in plakjes samen met een mooie Manchego schapenkaas eet en likeur!! Dat behoeft natuurlijk geen verdere uitleg, kweepeer likeur om de winter door te komen op het berenvel voor de open haard. Dit is een goede combi doordat je het kookvocht in het éne gerecht gebruikt en het vruchtvlees in het andere. Anyway, kweeperen poetsen en koken dus. Ik zal je op de hoogte houden van de recepten en resultaten. Als je specifieke vragen hebt.... schrijf! (elke reactie wordt trouwens gewaardeerd.... denk ik)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten